Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення практикуму для платників

опубліковано 25 листопада 2022 о 10:59

В приміщенні Самбірської ДПІ було проведено практикум для платників податків.

Роз’яснили про зміни в оподаткуванні згідно з Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914). Метою запровадження Закону № 1914 є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень шляхом підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни, а також усунення прогалин чинного законодавства.

На практикумі було розглянуто питання щодо необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) програмних РРО підприємцями - платниками єдиного податку та обговорено переваги при використанні програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО). Також було роз’яснено порядок ведення розрахункових операцій.

Обговорили особливості декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року.

Звернули увагу присутніх, що подовжено термін подання одноразового (спеціального) добровільного декларування. Так, відповідно до змін, визначених Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року. Закликали не зволікати, а задекларувати свої доходи, таким чином виконати свій громадянський обов’язок та у цей нелегкий час підтримати нашу економіку, сплативши податки та збори. Форма доступна для завантаження на сайті податкової служби. Декларація подається виключно в електронному вигляді.

Роз’яснили щодо легалізації трудових відносин. Оформлення трудових відносин, офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок. Своєчасно виплачена легальна заробітна плата - страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення.

Для комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua.