Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Трускавці навчали основам одноразового декларування під час практикуму

опубліковано 09 грудня 2022 о 14:31

Фахівці Трускавецької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на постійній основі надають роз’яснення чинного податкового законодавства фізичним особам-підприємцям під час відвідування ними ЦОП.

Під час проведення зустрічі платникам розповіли про одноразове декларування активів. Зокрема зазначено, що для легалізації неоподаткованих активів тепер громадяни мають ще більше часу, адже податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. Декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua./  Скористатися одноразовим декларуванням можуть лише резиденти України, а декларуванню підлягають грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. Однак, зауважила, не підлягають декларуванню, активи, які розташовані на території країни-агресора. Задекларовані активи підлягають оподаткуванню за такими ставками: для об’єктів, які знаходяться на території України - 5%, а для зарубіжних активів – 9 %.

Добровільне декларування активів фізичними особами забезпечує додаткову прозорість та сприяє належній сплаті податків у подальшому, а також підвищує загальний рівень податкової культури.