Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бориславська ДПІ: Про одноразове декларування та податкову знижку

опубліковано 24 січня 2023 о 09:05

Податківці Бориславської ДПІ повідомляють про можливість громадян до 1 березня 2023 року скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням. Подати одноразову декларацію можуть ті особи, які мають активи, розміщені на території України або за її межами, і якщо такі активи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Одноразова декларація подається в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, а одноразовий збір сплачується протягом 30 календарних днів після її подання. Сплату одноразового збору можна розтермінувати на три платежі.

Також  податківці звертають увагу громадян щодо права на отримання податкової знижки за понесеними витратами впродовж минулого року та про роботу податкового сервісу «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подавати звітність та перевіряти стан розрахунків з бюджетом.