Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнити декларацію про доходи можна за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 03 лютого 2023 о 14:38

По особливості кампанії декларування та подання декларації про доходи в електронному вигляді проінформував начальник Перемишлянської ДПІ Ігор Дяків під час спілкування з представником ЗМІ. 

Посадовець зазначив, що до 01 травня п.р. триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року. Підлягають декларуванню доходи, отримані не від податкових агентів; від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення, іноземні та інвестиційні доходи.

Для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису. Граничний термін подання декларації для громадян, які зобов’язані подати декларацію –2 травня, для отримання податкової знижки - до 31 грудня. 

Роз`яснення з питань декларування можна отримати в Центрі обслуговування платників Перемишлянської ДПІ. Також акцентовано увагу на можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX», використання таких інформаційних ресурсів  ДПС, як: Facebook , Telegram-канал.