Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі «круглого столу» - актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 06 лютого 2023 о 13:29

Днями у Самбірській ДПІ податківці зустрілися з суб’єктами господарювання у форматі «круглого столу».

Фахівці звернули увагу присутніх платників податків щодо новацій податкового законодавства, які вступили в силу на теперішній час. Обговорили, щодо постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1428, якою внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою від 11 грудня 2019 року № 1165 із змінами.

Повідомили, що одержати роз’яснення стосовно актуальних питань податкового законодавства можна через Комунікаційну податкову платформу, відправивши листа на електронну скриньку за адресою -  lv.ikc@tax.gov.ua. 

Нагадали щодо можливості громадян легалізувати неоподатковані в минулому активи, шляхом подачі до органів ДПС добровільної декларації та сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками, кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування подовжено до 1 березня 2023 року (Закон України № 2516-IX).

Наголосили, що з 1 січня 2023 року стартувала Деклараційної кампанія – 2023, в ході якої платники зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплатити відповідні податки і збори.

Податківці акцентували увагу на легалізації тудових відносин, змін в трудовому законодавстві та перевагах офіційного працевлаштування.

Спілкування за «круглим столом» з суб’єктами господарювання підтвердило налаштованість сторін на співпрацю, щодо забезпечення розвитку бізнесу та системної сплати податків в умовах воєнного стану.