Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» - про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 07 лютого 2023 о 13:50

Днями в Сокальській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся телефонний сеанс «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання податкового законодавства». На запитання платників відповідала старший головний державний інспектор Ілона Міщук.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі цікавилися порядком отримання електронного цифрового підпису, механізмом та нюансами подання звітності в електронному вигляді.

Платники цікавилися, за яких умов виникає обов’язок у платників податків щодо подання декларації про майновий стан і доходи та за яким ідентифікатором форми документа в електронному вигляді ФОП на загальній системі оподаткування подають декларацію про майновий стан і доходи.

Також, платники запитували про застосування РРО/ПРРО. Зокрема, цікавилися порядком реєстрації програмного РРО та його використанням при здійсненні розрахунків в безготівковій формі, через мережу Інтернет.

Разом з тим платники податків дізналися про особливості подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік громадянами, які отримували доходи від спадщини та дарування, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна та документального підтвердження права на податкову знижку.

Посадовець також поінформувала громадян що наближається до завершення кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яку запровадила держава з метою легалізації активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки. Термін подання відповідної декларації - до 01 березня 2023 року.

На усі поставлені запитання додзвонювачі одержали вичерпні та фахові відповіді.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»