Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дрогобицька ДПІ: Тренінги для платників щодо актуальних питань оподаткування

опубліковано 08 лютого 2023 о 09:07

Фахівці Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області під час проведення тренінгів роз’яснюють відвідувачам  новації у податковому законодавстві, зокрема основні положення податкової амністії. Зазначено, що громадяни, які отримували доходи, або стали власниками активів, податки з яких не були сплачені або сплачені неповністю, мають можливість до 01 березня 2023 року легалізувати свої статки; податківці наголошують про вимоги податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО та використання платіжних терміналів. Також фахівці розповідають платникам, як правильно заповнити реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах для сплати податків. 

Особливо актуальна практична допомога під час роботи в Електронному кабінеті, для подання звітності за 2022 рік. Податківці зазначають, що використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть не лише подавати податкову звітність, але і отримувати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.  

Платникам звернули увагу на можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX», використання таких інформаційних ресурсів  ДПС, як: Facebook , Telegram-канал.