Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості подання податкової звітності йшлося в Бродівській ДПІ

опубліковано 08 лютого 2023 о 09:50

В Центрі обслуговування платників Бродівської ДПІ проведено практикуми для  платників з питань подання податкової звітності та новацій законодавства. 

Суб`єктам господарювання надано практичні поради щодо особливостей заповнення податкових декларацій, зокрема, додатку з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання МПЗ). Це стосується як юридичних осіб, так і ФОП, які є власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, що належать до сільськогосподарських угідь. Тобто саме наявність таких земельних ділянок є підставою для обчислення МПЗ та заповнення у складі декларації відповідного податку. Наголошено на  застосуванні касових апаратів при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, на дотриманні вимог трудового законодавства. 

Також поінформовано про розпочату кампанію декларування доходів громадян, отриманих впродовж 2022 року та звернуто увагу на кампанію добровільного декларування  активів у рамках «податкової амністії».