Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян під час "гарячої телефонної лінії"

опубліковано 07 березня 2023 о 15:58

У Мостиській ДПІ було проведено сеанс «гаряча лінія» на тему «декларування доходів  за 2022 рік». 

На запитання платників податків та громадян відповідав начальник Мостиської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Василь ДУТКО 

Громадяни задавали питання  щодо доходів, які підлягають декларуванню, необхідності подання  та порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи, порядку оподаткування і декларування спадщини, продажу рухомого і нерухомого майна,  прощеного боргу та права на податкову знижку з деяких понесених витрат. 

Відповідаючи на питання посадовець також наголошував  на спрощенні процедури декларування доходів громадянами через електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи»  розділу розділі «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. А для декларантів, які використовують право на податкову знижку   є можливість додавання сканованих копій первинних документів. 

Питання від СПД  стосувалися, в більшості, заповнення та подання річної податкової звітності  та додатків  по  ЄСВ з урахуванням особливостей сплати у період воєнного часу,  формування  електронних  версій  звітів та порядку отримання електронного  цифрового підпису від ДПС.