Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Трускавецькій ДПІ проведено тренінг щодо можливостей «Електронного кабінету»

опубліковано 09 березня 2023 о 15:56

Нещодавно в Трускавецькій ДПІ ГУ ДПС у Львівській області було проведено тренінг для платників податків, в ході якого податківці ознайомили відвідувачів Центру обслуговування з новаціями податкового законодавства та надали практичну допомогу в електронному звітуванні.

Зокрема, роз’яснили як працювати в Електронному кабінеті,  як заповнити звітність та надати її в електронному вигляді, акцентувавши увагу, що меню «Введення звітності» надає користувачу електронного кабінету можливість створити, редагувати, підписувати та надсилати звітність.

Учасники навчання дізнались як можна подати заяву за формою № 5ДР у разі зміни громадянином місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені тощо та отримати довідку про доходи через е-кабінет.

Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запитати чи заяви для отримання необхідних даних.

Також податківці нагадують платникам про проведення одноразового добровільного (спеціальне ) декларування активів громадян, деклараційну кампанію 2023 року,  розміри ставок єдиного податку, впровадження РРО/ПРРО тощо.