Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році - під час «гарячої лінії»

опубліковано 10 березня 2023 о 09:18

Яворівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує. 

Днями в Яворівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році». 

Начальник Яворівської ДПІ Петро Шот відповідав на запитання платників. Детально розповів, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2022 рік подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.  

Громадяни отримали відповіді на питання щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року, а також акцентував увагу, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення у відповідності із діючим законодавством.