Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Мостиській ДПІ проведено «гарячу лінію» з питань податкових новацій 2023 року

опубліковано 13 березня 2023 о 14:16

На запитання платників податків та громадян відповідав начальник Мостиської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Василь Дутко.

Платники запитували щодо податкових новацій при веденні бізнесу під час воєнного стану, термінів сплати податків і зборів, можливостей використання Електронного кабінету та інших податкових сервісів. Учасники прямого спілкування цікавились деталями визначення та розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для суб’єктів господарювання та фізичних осіб, оскільки у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення.

Так, додзвонювачі цікавилися: хто має сплачувати МПЗ, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується, як розраховується МПЗ та як визначити суми сплачених податків та суми витрат, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ, тощо.   

Платники – роботодавці запитували щодо укладання трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) згідно з чинним законодавством. На всі запитання платникам надано вичерпні відповіді та роз’яснення.