Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг з платниками Червоноградщини щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки

опубліковано 21 березня 2023 о 15:21

Нещодавно старший державний інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Оксана Кабатрут провела тренінг для платників податків, під час якого розповіла про порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання права на податкову знижку за допомогою Електронного кабінету платника.

Фахівець ДПІ поінформувала, що громадяни можуть повернути собі частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати минулого податкового року, скориставшись правом на податкову знижку.  

За словами Оксани Кабатрут податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.  Фахівець ознайомила присутніх, щодо переліку витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2022 рік. При цьому зауважила, що у разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься. 

На завершення заходу Оксана Кабатрут розповіла про порядок подання звітності за допомогою Електронного кабінету платника та надала присутнім практичну допомогу по заповненню декларації про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки.