Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Сколівщині триває роз’яснювальна робота щодо сплати податків

опубліковано 22 березня 2023 о 11:43

Фахівці Сколівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу  з платниками податків. 

Під час чергової зустрічі присутніх поінформовано, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік, та детально роз’яснив, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання і як розраховується його сума. Зазначено, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба і направлятиме податкові повідомлення – рішення, а суб’єкти господарювання обчислюють суму податку самостійно.   

Податківці нагадали  про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначили, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.  

Під час спілкування фахівці зауважили, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, та зазначили умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернули увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».  

Окремо працівники ДПІ поінформували про необхідність дотримання норм законодавства про працю, легалізацію заробітної плати та зайнятості населення, що також  впливає на дохідну частину місцевих бюджетів. 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області за адресою lv.ikc@tax.gov.ua