Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Червоноградські податківці провели семінар з платниками податків

опубліковано 23 березня 2023 о 10:49

Нещодавно в Червоноградській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся семінар для платників податків щодо декларування доходів, отриманими громадянами в минулому році та інших актуальних питань оподаткування.

Заступник начальника відділу податкових сервісів Червоноградської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Людмила Ткачук розповіла присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації. Також нагадала про право громадян на податкову знижку та поінформувала у яких випадках вони можуть ним скористатися. При цьому зазначила, що подати податкову декларацію на податкову знижку можна до кінця року. 

Звернула увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації та повідомила присутніх, що подати дану декларацію можна в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи».  Посадовець зауважила, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть не тільки подати декларацію про доходи та майновий стан, а й отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, повідомлення-рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.

Ознайомила Людмила Ткачук і з новим податком, який вперше платники будуть сплачувати у цьому році – мінімальне податкове зобов’язання. Вона детально розповіла за які земельні ділянки потрібно буде сплачувати МПЗ, як його розрахувати та за якими ставками. При цьому наголосила, що громадянам МПЗ нараховуватиме податковий орган.

Крім цього поінформувала про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку II-IV груп та необхідності застосування платіжних терміналів у населених пунктах, чисельність жителів в яких перевищує 25 тис. осіб.  

На завершення заходу присутнім розповсюджена друкована продукція з питань новацій податкового законодавства та запропоновано  приєднатися до офіційних сторінок ГУ ДПС у Львівській області у соціальних мережах та субсайту ГУ ДПС у Львівській області.