Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія 2023: терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 27 березня 2023 о 13:32

Бориславська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.   

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи :

01.05.2023 – для громадян, які відповідно до розділу IV Податкового кодексу України зобов’язані подати податкову декларацію, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

01.05.2023 – для громадян, які отримали іноземні доходи: у разі відсутності у платника податку підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 Податкового кодексу України, то згідно з п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. Заява подається до 01.05.2023 (граничний термін подання декларації).

31.12.2023  – для громадян, які мають право на податкову знижку.

Платники податків – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, повинні подати декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: 

https://t.me/infoTAXbot 

Підписуйтеся на канали інформування ДПС : 

https://t.me/tax_gov_ua 

facebook.com/TaxUkraine/ 

youtube.com/TaxUkraine.