Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоденні тренінги для платників проводять фахівці Львівської ДПІ

опубліковано 17 травня 2023 о 14:19

Працівники Львівської ДПІ постійно проводять тренінги для платників податків щодо використання сервісу «Електронний кабінет» та подання звітності в електронному вигляді.

У Центрі обслуговування платників створено робочі місця для громадян та фізичних осіб - підприємців, де кожен бажаючий  може отримати кваліфіковану допомогу в отриманні електронного ключа та подати  податкову звітність.

Під час чергового заходу головний державний інспектор Львівської ДПІ Іван Вантух надав роз’яснення платникам, а також детально та покроково показав на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.

Під час навчання податківець зауважила, що завдяки електронних сервісів, можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також отримати іншу корисну інформацію. Звітність в електронному вигляді – це просто і зручно. 

Також платники були ознайомлені з порядком подання декларації з метою отримання податкової знижки за витратами на навчання. Посадовець поінформував, що  при  розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. 

На завершення заходу платники отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.