Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога платникам у реєстрації програмного РРО

опубліковано 19 травня 2023 о 11:13

В приміщені  ЦОП  Бориславської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся тренінг з платниками податків  на тему: “Допомога  платникам  у  реєстрації програмного РРО”.

Фахівці Центру обслуговування платників  Бориславської ДПІ   Головного управління ДПС у Львівській  області продовжують проводити заходи з платниками податків з питань застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

Під час чергового навчального тренінгу  СДІ  Бориславської ДПІ Микола Кахній поінформував підприємців про необхідність  застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні розрахункових операцій, порядок ведення обліку товарних запасів та відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства у сфері застосування РРО.

Також  звернули увагу на зручності використання програмного РРО та повідомив про те, що торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), зокрема, у 2023 році pos-термінали зобов’язані встановити усі торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб незалежно від площі торгівельного об’єкту.

На завершення тренінгу Микола Кахній надав практичну допомогу платникам податків у реєстрації ПРРО.

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань - відповідей на дану тематику.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: 

https://t.me/infoTAXbot 

Підписуйтеся на канали інформування ДПС : 

https://t.me/tax_gov_ua 

facebook.com/TaxUkraine/ 

youtube.com/TaxUkraine