Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у форматі «круглого столу» відбулась в Червоноградській ДПІ

опубліковано 22 травня 2023 о 10:54

Начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Світлана Клименко під час чергової зустрічі із платниками податків у форматі «круглого столу» розповіла про актуальні питання податкового законодавства, зокрема порядок застосування РРО/ПРРО, зміни в заповненні реквізиту «Призначення платежу», переваги використання електронних сервісів ДПС, тощо.  

Світлана Клименко детально розповіла про можливості Електронного кабінету, про те, що за допомогою цього сервісу можна не лише надіслати податкову декларацію, а й переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів та переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку. 

Окрім цього, нагадала платникам податків про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II, ІІІ, IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначила, що застосування касових апаратів не є обов’язковим для «спрощенців» I групи. 

Світлана Клименко звернула увагу і на зміни в заповненні реквізиту «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022. Роз'яснила порядок нарахування мінімального податкового зобов'язання у 2023 році, розповіла про податкову знижку для громадян, підстави для її отримання та перелік документів, необхідних для підтвердження витрат. 

Разом з тим, нагадала присутнім про належне оформлення трудових відносин, дотримання законодавства про оплату праці та детінізацію доходів у сфері зайнятості населення. За її словами, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.