Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками у Самбірській ДПІ

опубліковано 24 травня 2023 о 10:16

Працівниками Самбірської ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу платників податків було проінформовано про норми законодавства в частині проведення розрахункових операцій.

Зокрема, роз’яснено, що не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи. У разі ж, якщо фізична особа - підприємець не відповідає критеріям, визначеним щодо першої групи, він зобов’язаний обрати іншу групу спрощеної системи оподаткування, зареєструвати і застосовувати реєстратори розрахункових операцій. 

Також зазначено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, можуть не застосовувати касові апарати, але за дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Під час спілкування акцентовано увагу платників на обов’язковості легалізації найманої праці, дотриманні законодавства про працю, а також на необхідності погашення податкового боргу.

Платникам податків нагадали про переваги подання звітності в електронному вигляді та повідомлено, що платники в разі необхідності можуть отримати кваліфіковану практичну допомогу податківців щодо використання електронних сервісів ДПС України, а також зазначено про важливість належного заповнення платіжних документів для вірного зарахування податків.