Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про об'єкти оподаткування за формою 20-ОПП

опубліковано 25 травня 2023 о 09:03

Городоцька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що усі суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи) зобов’язані повідомляти державну податкову службу про виникнення або зміну даних щодо об’єктів оподаткування за формою №20-ОПП. Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Форму №20-ОПП необхідно подати протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків. Звертаємо увагу, що під час першого подання повідомлення зазначають всі об'єкти оподаткування. А при наступному поданні треба зазначити лише новий об'єкт оподаткування. У разі зміни об’єкта або закриття, про це також необхідно повідомити контролюючі органи.

 За неподання або несвоєчасне подання ф.№20-ОПП п. 117.1 ПКУ передбачений штраф  розмірі 340 грн для само зайнятих осіб, 1020 грн – для юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб. 

Також можна повідомити про об’єкти оподаткування через Електронний кабінет. У відкритій та приватній частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову інструкцію щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».