Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок отримання податкової знижки, реєстрації РРО чи ПРРО розповіли в Пустомитівській ДПІ

опубліковано 29 травня 2023 о 08:51

Нещодавно начальник Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Роман Сас провів зустріч у форматі «круглого столу» з підприємцями громади та нагадав про діюче податкове законодавство.  

Зокрема, Роман Сас розповів про кампанію декларування доходів, отриманих громадянами в 2022 році. Детально зупинився на декларуванні доходів з метою отримання податкової знижки за понесеними витратами на навчання. За словами податківця, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яку необхідно подати по 31 грудня включно. Цьогоріч відшкодовується частина витрат понесених за 2022 рік.  

Також посадовець нагадав, якщо фізична особа – підприємець на  другій, третій, четвертій групах оподаткування та здійснює роздрібну торгівлю за готівкові кошти, то їй необхідно застосовувати реєстратор розрахункових операцій. Не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи. Детально Роман Сас роз’яснив послідовність дій платника для реєстрації програмного РРО. 

Наостанок, керівник розповів про Електронний кабінет, який є безкоштовним і зручним сервісом, за допомогою якого можна здійснювати контроль за станом розрахунків з бюджетом, подавати заяви, запити, податкову звітність, сплачувати податки онлайн тощо. За словами начальника ДПІ, однією вимогою для електронного спілкування з органами ДПС є наявність кваліфікованого електронного підпису.