Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практична та інформаційно-роз’яснювальна допомога платникам податків

опубліковано 06 липня 2023 о 16:14

Начальник Самбірської ДПІ Михайло Білий на щоденних тренінгах розповідає платникам податків про електронні сервіси податкової служби та подання звітності онлайн.

Під час зустрічі посадовець поінформував платників податків про електронні сервіси ДПС України, зокрема про «Електронний кабінет», через приватну частину якого можна подати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік, з метою отримання податкової знижки, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, отримати податкове повідомлення-рішення про сплату майнових податків тощо.

Податківець детально розповів про можливості сервісу «Електронний кабінет платника», який постійно удосконалюється. Водночас відмітив, серед іншого, перевагами Електронного кабінету є  те, що він працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. 

Михайло Білий також поінформував присутніх,  як через Електронний кабінет громадяни можуть дізнатися про наявність податкового боргу. Він зазначив, що приватна частина Електронного кабінету через режим «Стан розрахунків з бюджетом» відкриває доступ до особових рахунків користувача зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому звернув увагу, що суми заборгованості перед бюджетом позначені червоним кольором. Щоб отримати доступ до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету потрібно пройти електронну ідентифікацію, використавши для входу кваліфікований електронний підпис. 

Крім цього, Михайло Білий нагадує присутнім про їх обов’язок повідомляти податкову службу за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти пов’язані з оподаткуванням за формою 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації чи відкриття.

Надано розʼясненння щодо оформлення найманих працівників, виплати їм доходу згідно норм чинного законодавства.