Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог з платниками податків в Старосамбірській ДПІ

опубліковано 06 липня 2023 о 16:18

З метою підвищення податкової культури та обізнаності в Старосамбірській ДПІ на постійній основі  проводяться зустрічі з платниками податків де податківці розповідають про основні новації податкового законодавства.  

Зокрема, під час нещодавньої зустрічі фахівець ДПІ Галина Ящишин поінформувала присутніх про умови подання звітності платниками єдиного податку, норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти та про введення в дію нових бюджетних рахунків для сплати мінімального податкового зобов’язання. Варто зазначити, що питання механізму сплати та нарахування МЗП, було винесено окремим блоком,  адже власники або користувачі земельних ділянок у 2023 році його сплачуватимуть вперше.

Окремо податківець зупинилася на основних критеріях, за яких підприємці можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування, які податки та в яких розмірах сплачують спрощенці в розрізі груп та звернула увагу на необхідність правильного заповнення реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції, ведення обліку товарних запасів та забезпечення оформлення трудових відносин з найманими працівниками

Також Галина Ящишин нагадала, що вже невдовзі у платників виникне обов’язок сплати майнових податків, про що їх буде інформовано податковими повідомленнями – рішеннями, у яких зазначатиметься  адреса, площа та назва конкретного об’єкту, ставка податку, пільга. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня вручення повідомлення – рішення.

На завершення зустрічі посадовець розповіла про електронні сервіси ДПС України, а саме через приватну  частину електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків.