Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку для здобувачів освіти

опубліковано 11 липня 2023 о 11:21

В Трускавецькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  відбувся  черговий тренінг для громадян щодо реалізації ними права на податкову знижкупо витратахза навчання.

Під час проведеного заходу працівники ДПІ наголосили, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе та/або члена сім'ї першого ступеня споріднення. 

Для того, щоб скористатися податковою знижкою необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією подаються відповідні підтверджуючі документи, зокрема, квитанції, чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів, довідки про отримані доходи у вигляді заробітної  плати,  копію паспорта та документи, які підтверджують ступінь споріднення ( у разі компенсації  вартості навчання члена сім’ї першого ступеня спорідненості). 

Деклараціюдля отримання податкової знижки за 2022 рік можна подати  до 31грудня 2023 року.Якщо платник податку до кінця року, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Для зручності платників, декларацію можна подати через сервіс ,,Електронний кабінет платника” за посиланням cabinet.tax.gov.uaу розділі ,,ЕК Для громадян” за допомогою електронного цифрового підпису, а також скориставшись послугою Дія.Підпис.