Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: у Радехівській ДПІ відбувся семінар з роз’яснення новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX

опубліковано 14 серпня 2023 о 09:34

В рамках роз’яснювальної кампанії в Радехівській ДПІ відбувся семінар з платниками податків щодо новацій . 

Консультації з найбільш актуальних податкових питань про зміни внесенні Законом України від 30.06.2023 р. №3219-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», які вводяться у дію з 1 серпня 2023 року  надавали начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка та фахівці державної податкової Інспекції.

Найбільше платників цікавили питання:

-          застосування бізнесом РРО/ПРРО в і платіжних терміналів;

-          до якого періоду діє спрощена система з особливостями оподаткування; яким чином відбуватиметься перехід платників, які до 1 серпня 2023 року були зареєстровані на такій системі оподаткування; чи залишається можливість для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку I та II групи не сплачувати з 1 серпня 2023 року єдиний податок.  

На ці та інші питання фахівці податкової служби дали обґрунтовані відповіді. 

Під час зустрічі також були розглянуті питання, пов’язані з розрахунком мінімального податкового зобов’язання.  

 Учасники зустрічі отримали рекомендації та цінні знання, які допоможуть їм дотримуватися  законодавства, працювати в правовому полі та сприятимуть розвитку їх діяльності. 

  Також зазначено, що у ГУ ДПС у Львівській області функціонує комунікаційна податкова платформа, завдання якої  активізувати діалог між податковою та платниками з метою оперативного надання відповідей на запити і звернення, вирішення інших питань. Для забезпечення ефективного зворотного зв'язку створено електронну скриньку комунікаційної податкової платформи - lv.ikc@tax.gov.ua.