Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків Сокальщини

опубліковано 15 серпня 2023 о 08:50

Начальник Сокальської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Олена Наумчук провела чергову зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства. 

Керівник проінформувала присутніх про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та «повернення» на довоєнну систему оподаткування відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Олена Наумчук розповіла про переваги програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) від ДПС,в т.ч., відсутність плати за обслуговування та необхідності ведення КОРО. 

Платників проінформовано про наявність на сайті ДПС України в розділі Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс вкладки «Програмні РРО», що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання. 

Крім того, платники отримали роз’яснення про порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника (cabinet.tax.gov.ua)».