Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Миколаївської ДПІ провели зустрічі з фізичними особами-підприємцями щодо обов’язку застосування РРО

опубліковано 15 вересня 2023 о 11:13

Фахівці Миколаївської ДПІ  постійно інформують суб’єктів господарювання щодо змін у податковому законодавстві. Вкотре податківці провели роз’яснювальну роботу з питань реєстрації РРО або ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».  

ФОП нагадали про виникнення з 01.01.2022 у них обов’язку застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення розрахункових операцій, про порядок проведення розрахунків, у тому числі ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО.  

Разом з тим звернено увагу суб’єктів господарювання на особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.10.2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX.  

При цьому платникам повідомлено, що звільняються від відповідальності суб’єкти господарювання, які порушили законодавчі норми у сфері застосування РРО/ПРРО, вчинені у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій під час продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.