Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Самбірські податківці спільно з представниками громади обговорили основні норми Закону №3219

опубліковано 20 вересня 2023 о 10:57

Днями заступник начальника Самбірської ДПІ Ірина Мигаль провела чергову робочу зустріч із заступником голови Ралівської ТГ Петром Германом, на якій обговорили питання щодо дотримання платниками податків норм діючого податкового законодавства.  

Під час зустрічі  Ірина Мигаль поінформувала про основні зміни податкового законодавства, окреслила шляхи та напрямки спільної роботи по виявленню та забезпеченню додаткових надходжень до бюджету громади.

Особливу увагу посадовець звернула на основні положення Закону України №3219 від 30.06.2023, яким передбачено  обов’язок сплати єдиного податку, фінансову відповідальність за порушення застосування РРО/ПРРО при готівкових розрахунках, а також  частково знято мораторій на певні види перевірок, які можуть здійснювати контролюючі органи.

Ірина Мигаль розповіла, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст.17 Закону про реєстратори розрахункових операцій. При цьому зауважила, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Вона наголосила, що дана вимога не стосується підприємців першої групи і суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених чинним законодавством.

Учасники зустрічі обговорили також питання нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам-громадянам та окреслили ряд спільних дій щодо інформування платників про податкові новації.