Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перемишлянська ДПІ: відповідаємо на запитання платників

опубліковано 15 листопада 2023 о 08:10

В Перемишлянській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань оподаткування підприємницької діяльності та новацій законодавства за участі начальника інспекції  Ігоря Дяківа.

Платників цікавили питання щодо порядку реєстрації фізособи як суб’єкта підприємницької діяльності, вибору системи оподаткування,  сплати єдиного внеску за себе ФОП - платниками ЄП та декларування податкової знижки. Роз`яснено, що до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, підприємці – платники єдиного податку, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, а її загальна сума не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата. Право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року. 

Також посадовець наголосив на обов’язковості використання РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, про застосування штрафів за порушення вимог Закону України від 06.07.95 № 265/95-ВР. Зазначив послідовність дій при реєстрації касових апаратів та звернув увагу, що перш ніж подавати заяву про реєстрацію РРО чи ПРРО, необхідно подати повідомлення за формою 20-ОПП щодо господарської одиниці, де буде використовуватися  даних касовий апарат тощо.