Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників у Львівській ДПІ провели «гарячу лінію»

опубліковано 16 листопада 2023 о 14:52

У Львівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області днями відбулася телефонна «гаряча лінія». На запитання додзвонювачів відповідав завідувач сектору організації роботи ЦОП Львівської ДПІ Михайло Шайнер.

Під час розмови із додзвонювачами Михайло Володимирович роз’яснив новації податкового законодавства.

Так, платники запитували про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку (ІІ та ІІІ груп) в 2023 році. Особлива увага була до реєстрації програмного РРО та порядок його використання. Цікавилися також щодо застосування програмного РРО при здійсненні розрахунків в безготівковій формі та через мережу Інтернет.

Додзвонювачі мали змогу дізнатися від про основні зміни в податковому законодавстві та поставити посадовцю запитання щодо оподаткування, які їх цікавлять.

Так, платники запитували щодо особливостей оподаткування єдиним податком з 1 серпня 2023 року платників на спрощеній системі оподаткування. Запитували громадяни й про особливості отримання податкової знижки,: які терміни подання декларації для отримання податкової знижки, які документи потрібні та які категорії громадян можуть на неї претендувати.

Також були питання щодо особливості подання громадянами декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, які отримували доходи від спадщини та дарування, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, інші доходи, в тому числі надання права на податкову знижку.