Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» щодо новацій податкового законодавства відбулась в Червоноградській ДПІ

опубліковано 22 листопада 2023 о 08:21

В Червоноградській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області пройшов черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо новацій податкового законодавства. На запитання платників податків відповідала начальник Червоноградської ДПІ Оксана Полтавець.  

Під час «гарячої лінії» проінформовано додзвонювачів, що 01.08.2023 набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», звернувши увагу на зміни щодо використання застосування РРО/ПРРО, відновлення обов’язку сплати єдиного податку за довоєнними ставками та повернення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення використання РРО/ПРРО у сфері готівкових розрахунків. 

Посадовець зазначила, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкти господарювання можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО або програмний РРО в залежності від власних потреб.

Під час проведення «гарячої лінії» Оксана Полтавець також розповіла про електронні сервіси податкової служби, застосунок «Моя податкова» та звернула увагу на дотримання правил і вимог при заповненні поля «Призначення платежу» в платіжній інструкції.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію» надано повну та вичерпну відповідь.