Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни, пов'язані із застосуванням РРО/ПРРО під час «гарячої лінії» обговорили у Городоцькій ДПІ

опубліковано 22 листопада 2023 о 10:38

У Городоцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю старшого державного інспектора Городоцької ДПІ Івана Лазорка на тему: «Закон України № 3219: зміни, пов'язані із застосуванням РРО/ПРРО».

Під час спілкування з платниками фіхівець ДПІ розповів про зміни, прийняті Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Роз’яснив порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему оподаткування з особливостями оподаткування за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники  податку  перебували до обрання таких особливостей.  

Іван Лазорко наголосив, що у рамках дії Закону України №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

На всі поставлені питання були надані роз’яснення у відповідності із діючим законодавством.