Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радехівська ДПІ: про зустріч за «круглим столом»

опубліковано 22 листопада 2023 о 10:54

У Радехівській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  проведено «круглий стіл» із суб’єктами господарської діяльності щодо можливості використання безкоштовного ПРРО від ДПС.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316605), що подається у електронній формі через Електронний кабінет  або засобами телекомунікації.. Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5-ПРРО (J/F1391802). 

При цьому, було наголошено, що на обліку в контролюючому органі повинен перебувати не тільки суб’єкт господарювання, а і його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про господарську одиницю суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

Очільниця ДПІ також звернула увагу на заповнення реквізиту «Призначення платежу», відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 29 липня 2022 року № 163. 

Посадовиця також запросила платників приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податів з використанням платіжних систем.        

Кожному платнику податків надано вичерпне роз’яснення у межах чинного законодавства.