Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Пустомитівщини надають всебічну інформаційну підтримку платникам податків

опубліковано 22 листопада 2023 о 14:45

Працівники Пустомитівської державної податкової інспекції на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу з громадянами та платниками податків, які відвідують інспекцію. 

Громадянам надано інформацію щодо можливості подання податкової декларації про майновий стан і доходи задля реалізації права на податкову знижку, використовуючи електронні сервіси ДПС, зокрема електронний кабінет платника. Також, доведено до відома необхідність отримання розрахункових документів при здійсненні розрахункових операцій. 

Податківці звернули увагу платників податків на використанні можливостей електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. 

Крім того, платників проінформовано щодо вірного заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022, обов’язкового застосування РРО/ПРРО, використання єдиного рахунку, оподаткування благодійної допомоги ВПО тощо. 

Фахівці податкової служби в разі необхідності надають практичну допомогу щодо отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом, звірки актуальної інформації про облікові дані платника.