Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Старосамбірській ДПІ - про декларування доходів громадян

опубліковано 01 лютого 2024 о 15:04

Фахівці Старосамбірської ДПІ проводять навчальні інформаційні заходи з платниками, в ході яких роз’яснюють нюанси користування електронними сервісами від податкової служби та забезпечують якісну  консультаційну допомогу фізичним особам, які подають річні податкові деклараціі про майновий стан і доходи за 2023 рік . 

Під час чергового навчання фахівець ДПІ розповіла, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами до 1 травня 2024 року. Громадяни, зокрема, зобов'язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо протягом 2023 року отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, але не є звільненими від оподаткування. Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2024 року. 

Податківець звернула увагу, що надати податкову декларацію платник може за вибором особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Держреєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 

Учасники навчання отримали від фахівця ДПІ консультації та практичну допомогу у поданні податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік в електронному вигляді через Електронний кабінет платника. 

Крім того, надала  реквізити рахунків та розповіла, як правильно заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах для сплати податків.