Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В  Перемишлянській ДПІ надано  понад 200 адміністративних послуг

опубліковано 07 лютого 2024 о 15:21

Впродовж січня 2024 року фахівцями Центру обслуговування платників Перемишлянської ДПІ надано платникам 209 адміністративних послуг, з них 141 в електронній формі. Зокрема, видано 63 картки платника податків про реєстраційний номер облікової картки з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та 4 відомості з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податкiв. Також прийнято 22 заяви щодо реєстрації платника єдиного податку та зареєстровано 17 книги обліку розрахункових операцій,8 програмних реєстраторів розрахункових операцій, 2 реєстратори розрахункових операцій та  9  розрахункових книжок. 

Крім цього у ЦОП надаються інші послуги, зокрема, надання консультацій щодо  використання електронних сервісів ДПС, подання звітності в електронному вигляді, роз’яснень податкового законодавства .

Нагадуємо, з 1 січня 2024 року розпочалась щорічна кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів,а також можна скористатись  мобільним додатком «Моя податкова» у якому є можливість додати копії первинних документів у формат jpg. З 1 січня 2024 року  діє оновлена форма Декларацїї, відповідно до наказу Мінфіну України від 28.08.2023 № 467  про зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо  її заповнення.