Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для новостворених ФОП: як подати заяву на єдиний податок через Електронний кабінет

опубліковано 08 лютого 2024 о 11:29

В Трускавецькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  відбувся практикум  для новостворених підприємців,  які виявили бажання застосовувати спрощену систему оподаткування. 

Фахівці інспекції пояснили, що заяву для застосування спрощеної системи можна подати, зокрема, і в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Для цього необхідно в приватній частині Електронного кабінету в  меню ,,Ведення звітності” обрати рік та місяць,  в якомустворюєтьсязаява та з перелікуелектронних  форм обрати заяву за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної  реєстрації. У запропонованій формі необхідно заповнити відповідні поля та надіслати. При цьому реєстраційні дані платника заповняться автоматично.

Квитанції про прийняття та реєстрацію поданої  заяви в контролюючому органі можна переглянути в меню ,,Вхідні/вихідні документи”.

Увійти до Електронного кабінету можна, ідентифікувавшисьза допомогою електронного цифрового підпису будь – якого надавача. 

Крім цього розповіли присутнім,  що новозареєстровані фізичні особи – підприємці, які обирають першу або другу групу платників єдиного податку, подають заяву  до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація та вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.Для переходу на третю групу платників єдиного податку, зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання, подають заяву  протягом 10 днів з дня державної реєстрації  та вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Фізична особа – підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування та бути платником єдиного податку першої – третьої  групи, якщо така особа відповідає вимогам пункту 291.4  статті 291 Податкового кодексу України.