Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне під час сеансу «гарячої» лінії з керівництвом Червоноградської ДПІ

опубліковано 08 лютого 2024 о 16:02

Під час  сеансу «гарячої» телефонної лінії начальник Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Оксана Полтавець відповідала на запитання платників податків щодо застосування РРО/ПРРО платниками податку та декларування громадянами доходів. 

Громадяни задавали питання щодо доходів, які підлягають декларуванню, необхідності подання та порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи, порядку оподаткування і декларування спадщини, продажу рухомого і нерухомого майна, прощеного боргу та права на податкову знижку з деяких понесених витрат. 

Платники податків також цікавилися такими питаннями: яка послідовність дій має бути здійснена для реєстрації ПРРО, як пов’язуються між собою ПРРО, господарські одиниці та касири, яким чином покупець зможе перевірити розрахунковий документ - чек, виданий ПРРО.

Принагідно, обговорювалися питання щодо використання електронних сервісів ДПС України та застосунку «Моя податкова», легалізації найманої праці та заробітної плати, оподаткування благодійної допомоги та правильності заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції. 

Оксана Полтавець надала кваліфіковані роз’яснення на всі запитання, які цікавили платників податків.