Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання у форматі «круглого столу» податківців Самбірської ДПІ з платниками податків

опубліковано 09 лютого 2024 о 13:53

Днями за участі начальника Самбірської ДПІ Михайла Білого відбулось засідання у форматі «круглого столу» з платниками податків щодо нарахування та сплати МПЗ, земельного податку, податку на нерухоме майно.

Керівник ДПІ під час заходу проінформував про новації податкового законодавства, що 01 серпня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Податківець також нагадав, що розпочалась щорічна кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Зазначив щодо необхідності реєстрації та використання РРО/ПРРО платниками спрощеної системи оподаткування, переваг використання електронних сервісів ДПС України, правильності заповнення платіжних документів, недопущення наявності податкового боргу тощо. 

У ході робочих зустрічей платникам рекомендовано встановлення застосунку «Моя податкова»,  за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету. 

Михайло Білий нагадує про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про обов’язок використання легальної найманої праці, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, про переваги використання єдиного рахунку та ін.