Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» з питань подання податкової декларації про майновий стан та доходи засобами електронного зв’язку

опубліковано 09 лютого 2024 о 16:36

Нещодавно за участі начальника Миколаївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області Миколи Ференца відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) засобами електронного зв’язку. 

Податківець розповів, що подати податкову декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. 

Зауважив, що у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні податкової декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

В ході спілкування платники податків отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання.