Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення з питань деклараційної кампанії – 2024 у Пустомитівській ДПІ

опубліковано 09 лютого 2024 о 16:40

Нещодавно фахівці Пустомитівської  ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели для платників податків тренінг з питань декларування доходів громадян, зокрема,  правильності заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2024 році.    

Насамперед податківці зазначили, що податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Декларацію можна подати особисто або уповноваженою особою, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» а також поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання. 

Фахівці відмітили, що з метою підвищення добровільності декларування доходів громадян та зручності при поданні декларації, в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 

Також платників було поінформовано про граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи фізичними особами-підприємцями та громадянами. При цьому відмітили, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. 

Розповіли також учасникам навчання  про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової та надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.