Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ви запитували – ми відповідаємо

опубліковано 12 лютого 2024 о 16:38

В Перемишлянській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо проведення кампанії щорічного декларування доходів громадян та граничні строки подання декларацій громадянами . На запитання платників відповідав  начальника  інспекції Ігор Дяків.

Під час спілкування з платниками найбільша кількість питань стосувалися граничних строків подання декларації у яких є право на податкову знижку , а також граничні строки щодо податкової звітності.

 

Також  надано відповіді на питання щодо термінів подачі податкової та фінансової звітності. Так, граничні строки подання декларації : 

- до 01 травня року, наступного за звітним-для фізичних осіб-підприємців (крім осіб які обрали спрощену систему оподаткування), фізичних осіб ,які здійснюють незалежну професійну діяльність, та громадян

-  протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням-для фізичних осіб-підприємців (крім осіб які обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності

- до 31 грудня (включно)року,наступного за звітним,- для фізичних осіб, у яких є право на податкову знижку.