Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Трускавецькій ДПІ роз’яснили про податкову знижку

опубліковано 15 лютого 2024 о 15:58

В Трускавецькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  постійно надається роз’яснювальна та практична допомога платникам, зокрема і щодо подання декларації про майновий стан і доходидля отримання податкової  знижки. 

Під час такої зустрічі фахівці інспекції  пояснили, що до податкової  знижки можна включити витрати за навчання у вітчизняних закладах освіти, частину  сплачених процентів за користування іпотечним житловим кредитом,  частину витрат на сплату страхових  платежів,  частину витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій тощо.

Разом з декларацією подаються відповідні підтверджуючі документи - квитанції, фіскальні чеки, копії договорів, довідки про отримані доходи у вигляді заробітної  плати,  копія паспорта та копія картки платника податків та інші документи, які підтверджують право на отримання податкової  знижки.

Крім цього працівники проінформували присутніх, що декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна подати у мобільномузастосунку ,,Моя податкова. Для цього необхідно вказати лише суму витрат відповідного виду, реквізити банківського рахунку та прикріпивши фото підтверджуючих документів. При цьому інша інформація заповниться автоматично. 

Нагадаємо, що фізичні особи мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за витратами, здійсненими у 2023 році до 31 грудня 2024 року включно. Право на отримання податкової знижки на наступний рік не переноситься.