Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Львівській ДПІ

опубліковано 16 лютого 2024 о 09:22

За організацією Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулося засідання „круглого столу” на тему „Новації податкового законодавства».

У заході взяв участь завідувач сектору організації роботи ЦОП Львівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Михайло Володимирович Шайнер.

Фахівець інспекції докладно поінформував учасників "круглого столу" про основні аспекти застосування РРО та ПРРО, зупинився на новаціях у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Для роботи з ПРРО платнику необхідно насамперед отримати кваліфікований електронний підпис, потім ПРРО потрібно зареєструвати в податковій службі, подавши заяву за формою № 1-ПРРО. У відповідь платнику надійде квитанція з фіскальним номером, під яким податкова зареєструвала ПРРО. А далі залишається лише завантажити та встановити файл ПРРО на планшет, смартфон чи комп’ютер, які й будуть виконувати роль каси у пункті продажу. Для реєстрації касира в податковій суб’єкту господарювання необхідно через Електронний кабінет платника подати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа для касира.

Фахівці Львівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області ознайомили присутніх із основними вимогами застосування реєстраторів розрахункових операцій. Наголосили, що Державною податковою службою оновлено навчальні модулі з роз’ясненнями для суб’єктів господарювання та громадян чинних норм законодавства щодо застосування РРО (ПРРО).

Також,  Михайло Шайнер акцентував увагу відвідувачів на можливості та зручності використання електронних сервісів від ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності, а також інформування податкових органів про зміну реєстраційних даних (прізвища, місця реєстрації тощо).

Наприкінці засідання Михайло Шайнер відповів на запитання платників податків та надав практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.