Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звітності за допомогою електронних сервісів

опубліковано 16 лютого 2024 о 09:26

Інформаційно-роз'яснювальна робота з платниками податків, які відвідують центр обслуговування платників Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області складається з комплексу заходів, зокрема з практичних рекомендацій та тренінгів щодо користування електронними сервісами ДПС.

Податківці продовжують роз’яснювати платникам, що Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запити чи заяви для отримання необхідних даних. 

Перевагами користування Е-кабінетом для користувачів є зручність, економія робочого часу платника, коштів на придбання паперових бланків. 

В електронному кабінеті в приватній частині платник в режимі реального часу має можливість переглядати інформацію про себе, яка міститься в інформаційних базах ДПС (наприклад: облікові дані, інформація про наявні об’єкти оподаткування, суми нарахованих та сплачених податків тощо).

Податківці покроково на конкретному прикладі показують як зробити ту чи іншу дію в Електронному кабінеті платника. А також нагадують, що за допомогою цього сервісу можна звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та інше.

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS.

Крім того, платники отримують інформацію щодо порядку нарахування та сплати майнових податків, МПЗ, обов’язковості погашення податкового боргу, можливості тримання податкової знижки.

Нагадуємо, що у центрі обслуговування платників Дрогобицької ДПІ організовано робоче місце, де платник самостійно або за допомогою фахівця ДПІ може  скористатись електронними сервісами ДПС.