Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування доходів громадян, переваги застосування ПРРО та електронні сервіси ДПС під час «гарячої лінії» у Пустомитівській ДПІ

опубліковано 01 березня 2024 о 08:42

Нещодавно у Пустомитівській ДПІ  Головного управління ДПС у Львівській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування доходів громадян, переваги застосування ПРРО та електронні сервіси ДПС». На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор ДПІ Наталія Чайка. 

В ході спілкування податківець розповіла, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.  

Посадовець роз’яснила, що заповнити декларацію та надіслати її до податкової служби в електронному вигляді можна за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua/), або скориставшись мобільним за стосунком «Моя податкова».  

Вона також поінформувала про переваги застосування ПРРО, зокрема: ПРРО може бути встановленим на смартфон, планшет, комп’ютер чи на будь-який інший пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі Інтернет. Реєстрація ПРРО в контролюючому органі здійснюється в режимі онлайн без додаткових документів та лише в електронній формі. Обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі, що виключає будь-які контакти суб’єкта господарювання з посадовими особами ДПС, та не потребує реєстрації та ведення КОРО тощо.  

Додзвонювачі також розпитували як за допомогою електронних сервісів ДПС провести звірку щодо нарахованих та сплачених податків, зокрема податку на землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.