Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Про застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку

опубліковано 06 березня 2024 о 09:42

Працівники Миколаївської ДПІ інформують платників про нюанси реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Зокрема, звертають увагу, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Для цього необхідно подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті. 

Особливу увагу під час зустрічі приділено перевагам програмного РРО, розробленого ДПС України. ПРРО має безліч переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (екваєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; іOS; WEB-ВЕРСІЯ; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).