Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році»

опубліковано 07 березня 2024 о 10:04

Нещодавно у Жовківській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році». На запитання платників відповідав начальник Жовківської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Богдан Звізло. 

Під час проведення «гарячої лінії» очільник інспекції повідомив, що річну податкову декларацію про доходи за 2023 рік за новою формою (затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 року № 467)  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких у минулому році не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. 

Громадяни також цікавились яким чином подається податкова декларація про майновий стан і доходи. Відповідаючи на запитання, посадовець звернув увагу, що  в електронній формі податкову декларацію можна подати на сайті ДПС України в особистому електронному кабінеті платника податків. Для зручності платників податків ДПС в особистому електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Також для громадян Державною податковою службою розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», доступний на смартфонах як на платформі Android, так і iOS!.  

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» надано кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.