Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з питань реєстрації РРО/ПРРО

опубліковано 07 березня 2024 о 13:36

Головними державними інспекторами Стрийської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області була проведена зустріч з платниками податків щодо нагальних питань реєстрації РРО/ПРРО у контролюючому органі.

Під час заходу  податківці проінформувала про зміни податкового законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Платникам нагадали, що використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку II – IV груп та не було відмінене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. Суб’єкти господарювання мають право самостійно обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: класичний  або програмний РРО. Як альтернативу аналоговим РРО можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби для Android, Windows, IOS і web-версії.

Фахівці поінформувала, які документи та в якій послідовності необхідно надавати суб’єктам господарювання для реєстрації та скасування РРО/ПРРО. Також розповіла про послідовність дій платника при скасуванні РРО чи ПРРО у разі закриття суб’єкта підприємницької діяльності.

Під час спілкування платники податків отримали фахові відповіді на запитання, які їх цікавили.